The Boys

The Bottle Boys. Dat zijn wij, Gerrit en Ard. Onze vrouwen zijn zusjes en dus moesten we het maar met elkaar zien te vinden. Gelukkig bleek al erg snel dat we gezamenlijke interesses hadden, waaronder wijn. Deze interesse groeide snel uit naar een gezamenlijke passie.

Elk voorjaar besloten we met de 2 families naar de Dordogne op vakantie te gaan. Even een weekje eruit om te geniet van al het moois en lekkers dat deze streek te bieden heeft. Iets ten zuiden van de Dordogne ligt de Lot, met daarin het wijngebied Cahors. Tijdens deze vakanties was een dag samen op wijnjacht in dat gebied vaste prik.

Al snel werden we verliefd op de Malbec, de druif die voornamelijk in de Cahors verbouwd wordt. Je moet hem even leren kennen en het juiste wijnhuis vinden. De wijn kan namelijk erg hard en straf overkomen. Van oudsher is dit een echte boerenwijn die ook op deze manier gemaakt werd. Het was heel normaal de wijn 10 jaar te laten liggen voordat deze gedronken werd. Echter zijn er nu ook de nodige wijnhuizen die deze druif perfect weten te verbouwen tot een mooi (ook jong) drinkbare wijn.

We namen de wijnen mee naar huis omdat we ze in Nederland niet konden vinden. Veel vrienden en familie vonden de wijnen ook erg lekker en zo ontstond het idee om hier een klein bedrijfje van te maken. Zo zijn we begonnen als The Bottle Boys. We blijven kleine jongens die van flessen houden!

Image
Image
Gerrit Koese

Gerrit is opgegroeid op het mooie eiland Goeree-Overflakkee. Hier belandde hij in zijn tienerjaren in de horeca, waar de basis werd gelegd van zijn Bourgondische levensstijl. Wat startte als liefhebberij werd door de jaren heen een serieuze interesse en daarom heeft hij zijn kennis over wijnen en wijn-spijs combinaties verdiept door het volgen van cursussen bij Procuwijs. Gerrit heeft door zijn technische achtergrond veel interesse in het proces van wijn maken.

Image
Ard van den Brandhof

Ard is geboren en getogen in ‘t Veen (Veenendaal). Hij is naast wijnliefhebber ook voetbalfanaat en stond in een ver verleden in de DJ booth als MC. Hij heeft daarnaast zijn sporen verdiend in de retail en gebruikt nu datzelfde enthousiasme in de wijn business. Ard combineert zijn passie voor wijn met zijn liefde voor eten en weet bij ieder Bottle Boy wijntje een heerlijk gerecht te bedenken. Of deze nu uit de oven, pan of Big Green Egg komt; ze mislukken (bijna) nooit!